Wat Is Roestvrij Staal 316?

Roestvrij staal 316 is een corrosiebestendige staalsoort die ideaal is voor sanitaire omgevingen, zure omstandigheden en maritieme toepassingen. Het bevat 2-3% molybdeen, waardoor het een betere corrosieweerstand heeft dan 304. RVS 316 is een voedselveilig staal dat veel voorkomt in de hygiënische industrie.

Voedselfabriek met roestvrij staal 316

In Dit Artikel:

Wat Is Roestvrij Staal 316?

Armagard 316 roestvrijstalen computerbehuizing
Roestvrij staal 316 wordt gebruikt om kritische IT-apparatuur in hygiënische industrieën en natte locaties te beschermen.

Roestvrij staal 316 behoort tot de austenitische staalklasse. Austenitisch staal is de meest gebruikte staalklasse vanwege de gemakkelijke vervormbaarheid en hoge corrosieweerstand. Austenitische staalsoorten hebben een hoog chroom- en nikkelgehalte, waardoor ze een betere corrosieweerstand hebben dan staalsoorten uit de martensitische en ferritische klassen.

De hoge corrosieweerstand van roestvrij staal 316 maakt het ideaal voor zoute omgevingen, maritieme toepassingen en natte, modderige locaties waar intensief apparatuur moet worden schoongespoeld.

Er bestaat geen officiële definitie van 'food-grade' voor roestvrij staal, maar 316 wordt algemeen beschouwd als de ideale kwaliteit voor de industrie. Het vermogen om intensieve reiniging te weerstaan, zonder verontreiniging door corrosie te veroorzaken, maakt het veilig voor voedselfabrieken. Om deze reden is het het materiaal bij uitstek voor computerbehuizingen voor voedselverwerking en voor het beschermen van printers tegen intensief wassen.

Wat Is Het Verschil Tussen 304 En 316 Roestvrij Staal?

Roestvrij staal 316 PC-kast in een voedselfabriek
De hoge corrosieweerstand maakt roestvrij staal 316 de ideale keuze voor apparatuur in voedselverwerkingsomgevingen.

304 en 316 zijn beide austenitische staalsoorten en zien er visueel identiek uit. Ze hebben echter enigszins verschillende chemische samenstellingen:

  • RVS 304: 18% chroom en 8% nikkel
  • RVS 316: 16% chroom, 10% nikkel en 2-3% molybdeen

Door het toegevoegde molybdeen is roestvrij staal 316 beter bestand tegen chemische oplossingen en zoute omgevingen. Om deze reden is het ideaal voor toepassingen waarbij apparatuur wordt blootgesteld aan voortdurend natte, corrosieve omstandigheden.

Extra corrosiebestendigheid betekent ook dat RVS 316 een langere levensduur heeft dan RVS 304. Dit compenseert de stijging van de kosten en maakt RVS 316 een meer kosteneffectieve keuze die een langere levensduur van de apparatuur biedt in zware omstandigheden.

Wat Zijn 316 Roestvrijstalen Computerbehuizingen?

Roestvrij staal 316 computerbehuizing open zicht met scherm, computer en toetsenbord geïnstalleerd
Dankzij de roestvrijstalen 316 behuizingen kunnen fabrieken computers gebruiken in natte en corrosieve omgevingen.

Roestvrijstalen computerbehuizingen beschermen kritieke systemen in natte omgevingen en steriele locaties.

Met deze behuizingen kunnen bedrijven de computers en printers van hun keuze gebruiken in omstandigheden die anders fataal zouden zijn voor IT-apparatuur. Dit bespaart geld, omdat gebruikers energiebesparende hardware van kantoorkwaliteit kunnen installeren die relatief goedkoop is.

De behuizing van roestvrij staal 316 is gemakkelijk schoon te maken en antibacterieel, ideaal voor hygiënische industrieën. IP56/65-classificaties beschermen gesloten apparatuur tegen straalwater en het binnendringen van deeltjes, voor een veilige dagelijkse reiniging.

Roestvrijstalen computerbehuizingen zijn ideaal voor elke branche waar hygiëne en corrosie een probleem zijn:

  • Voedsel- en drank verwerking
  • Pharmaceutische toepassingen
  • Chemische verwerking
  • Medische instellingen
  • Laboratoria

Een 316 RVS computerbehuizing is een veelzijdig alternatief voor een panel PC. Dankzij een behuizing hebben gebruikers op elk moment toegang tot apparatuur, voor snelle en eenvoudige systeemupgrades. Reparaties zijn ook sneller. Gemakkelijke toegang betekent dat gebruikers hardware snel kunnen repareren en vervangen, zonder te hoeven wachten op een gespecialiseerde technicus.

Armagard computerbehuizingen voor wasruimtes voor apparatuur hebben een verwachte levensduur van 10 jaar, zodat fabrieken dezelfde behuizing kunnen gebruiken om opeenvolgende computers gedurende meerdere jaren te beschermen. Dit maakt behuizingen zeer kosteneffectief, met lagere totale eigendomskosten dan industriële pc's.

Wat Is Het Risico Als U Een Roestvrijstalen Behuizing Van De Verkeerde Kwaliteit Gebruikt?

Armagard roestvrij staal 316 computerbehuizing op een fabrieksvloer
De juiste kwaliteit roestvrijstalen computerbehuizing zorgt ervoor dat uw kritieke systemen betrouwbaar en effectief werken.

Het kiezen van de verkeerde behuizing voor kritieke systemen kan leiden tot schade aan apparatuur en fabrieksuitval.

Een bedrijf zou bijvoorbeeld de projectkosten kunnen verlagen door behuizingen te kiezen die zijn gemaakt van een lagere staalkwaliteit, zoals 304. Dit materiaal gaat echter niet zo lang mee in natte of zoute omgevingen. Corrosie zal eerder optreden, wat deeltjesresten, verontreiniging en sluiting van de fabriek kan veroorzaken.

Dit kan leiden tot omzetverlies, reputatieschade en verlies van contracten als deadlines niet worden gehaald, allemaal omdat er materiaal is gekozen dat niet de beste langetermijnoplossing biedt.

Kopers moeten de initiële uitgaven afwegen tegen de langetermijnwaarde. Roestvrij staal 316 computerbehuizingen bieden jarenlange betrouwbare, hygiënische en kosteneffectieve bescherming. Ze zijn een geweldige investering voor elk bedrijf dat zijn reputatie en inkomsten afhankelijk maakt van de betrouwbaarheid van zijn systemen op de werkvloer.

Introductie Van Armagard: Roestvrij Staal 316 Behuizing Specialist

55" roestvrij staal 316 TV-behuizing met open deur
Gebruik Armagard-behuizingen om pc's, tv's, aanraakschermen en printers op natte locaties te beschermen.

Meer dan 100.000 Armagard-behuizingen beschermen kritische IT-systemen voor bedrijven in 53 landen. Tot onze klanten behoren enkele van de grootste voedingsmerken in Groot-Brittannië en Europa, waaronder Asda, Del Monte en Florette.

Armgard biedt de zekerheid waarnaar u op zoek bent bij het kiezen van bescherming voor uw bedrijfskritische systemen:

  • Deskundige verkoopondersteuning die ervoor zorgt dat u de juiste oplossing voor uw bedrijf krijgt.
  • Vijf jaar mechanische garantie en maximaal vijf jaar garantie op elektrische componenten.
  • Levenslange klantenondersteuning.

U kunt erop vertrouwen dat u een beproefde oplossing krijgt voor het gebruik van pc's, tv's, aanraakschermen en printers op corrosieve en natte locaties.

Lees Meer Over Roestvrijstalen Behuizingen Voor Wasruimtes Voor Apparatuur

Neem contact op met Armagard voor een vrijblijvend gesprek over de beste 316 roestvrijstalen computerbehuizingen voor uw bedrijf.

Armagard verwelkomt vragen van wederverkopers en eindgebruikers. Praat met gespecialiseerd personeel over maatwerkopties, IP-classificaties, eenmalige units en complete installaties op de werkvloer.

Bel +31-76-808-0954 of vul een contactformulier in voor meer informatie.