Wat is IP69K? Een Beginnershandleiding

De IP69K-classificatie betekent dat een apparaat bestand is tegen intensieve reiniging met hogedruk- en hogetemperatuurstralen. Het is ideaal voor industrieën waar sanitaire voorzieningen een primaire zorg zijn, zoals voedselverwerking en farmaceutische toepassingen.

Een persoon die IP69K-apparatuur wast met een straal in een voedselverwerkings fabriek
IP69K-apparatuur is bestand tegen rigoureus dagelijks wassen, waardoor fabrieken aan strenge sanitaire normen kunnen voldoen.

In Dit Artikel:

Wat is IP69K?

Armagard IP69K hygiënische tv-behuizing ter bescherming van een scherm in ruimtes waar apparatuur wordt gewassen
Diverse producten zijn getest volgens IP69K, waaronder tv-behuizingen voor digitale KPI-borden in ruimtes waar apparatuur wordt gewassen.

IP69K is de hoogste classificatie op de internationale Ingress Protection (IP)-schaal. Deze schaal beoordeelt producten op basis van hun vermogen om het binnendringen van vaste stoffen en vloeistoffen te weerstaan.

De beoordeling van een product varieert van 0 tot 6 voor stofdichtheid en 0 tot 9 voor waterdichtheid. Een 'K' na het tweede cijfer geeft bescherming tegen hogedrukstralen aan. Hierdoor kunnen bedrijven apparatuur kiezen met het juiste beschermingsniveau voor hun milieu.

IP69K betekent dat een product volledig stofdicht is en bestand is tegen intensief wassen bij een druk van 80 tot 100 bar/1.160 tot 1.450 PSI, in fasen van 14 tot 16 l/min, en bij temperaturen tot 176°F/80°C.

In de praktijk betekent dit dat hogedruk stralen heet water naar een industrieel apparaat spuiten zonder negatieve gevolgen: een indrukwekkende prestatie!

IP69K-producten, zoals KPI-scherm behuizingen, zijn ideaal voor faciliteiten die intensieve wasprocedures gebruiken om aan strenge sanitaire normen te voldoen:

 • Voedsel- en Drank Verwerking
 • Farmaceutische Toepassingen
 • Chemische Productie
 • Petrochemische Fabrieken
 • Afvalverwerking

Hoe Wordt IP69K Getest?

Wat is IP69K: Diagram van de IP69K-waterinbraaktest
De IP69K-test geeft gebruikers het vertrouwen dat een product vanuit alle hoeken waterbestendig is.

Een apparaat moet een strenge winter inbraaktest ondergaan om de IP69K-classificatie te behalen.

Het product wordt op een draaitafel geplaatst die vijf keer per minuut ronddraait. Er wordt gespoten bij 80 tot 100 bar/1.160 tot 1.450 PSI in fasen van 14 tot 16 l/min en bij temperaturen tot 176°F/80°C. Het mondstuk moet zich binnen een afstand van tien tot vijftien centimeter van het product bevinden en de spray moet elk gedurende 30 seconden vanuit vier verschillende hoeken (0°, 30°, 60° en 90°) worden gericht.

Het product krijgt de IP69K-classificatie als het onder deze omstandigheden volledig bestand is tegen het binnendringen van water.

Wat Zijn de Voordelen van IP69K-Apparatuur?

Een voedselverwerkingsfabriek die IP69K-apparatuur gebruikt
IP69K-producten zijn populair in de voedselverwerking, waar rigoureus, tijdbesparend wassen van apparatuur de uptime verhoogt en maximale hygiëne garandeert.

De IP69K-test geeft gebruikers het vertrouwen dat een apparaat bestand is tegen intensieve dagelijkse reiniging. Dit heeft verschillende voordelen, zoals:

1. Fabrikanten Kunnen Voldoen Aan De Sanitaire Normen Met IP69K

De Amerikaanse Food and Drug Administration meldt dat één op de zes mensen in de VS, ongeveer 48 miljoen, elk jaar ziek wordt door door voedsel overgedragen ziekten.1 Als reactie daarop stelt de Food Safety Modernization Act strenge regels vast om besmetting in alle fasen van de toeleveringsketen te voorkomen.

IP69K-apparatuur helpt voedsel- en farmaceutische producenten om aan steeds strengere normen te voldoen. Schoonmaken is eenvoudig met hogedrukstralen die vuil wegblazen. De hoge temperatuur zorgt voor extra zekerheid dat het product wordt gedesinfecteerd.

Veel IP69K-producten, zoals industriële IP69K monitor behuizingen, zijn gemaakt van voedselveilig (316) roestvrij staal. Dit materiaal is corrosiebestendig en antibacterieel, waardoor fabrikanten extra zekerheid hebben over de hygiëne van hun fabriek.

IP69K-apparatuur wordt steeds populairder in de voedsel- en drankverwerking, omdat het gemoedsrust biedt buiten de formele regelgeving. Elke verontreiniging die terug te voeren is op een faciliteit kan een enorme impact hebben op de reputatie en winst van een fabrikant.

Fabrikanten willen niet de nachtmerrie meemaken van het terugroepen van producten en het onderbreken van de productie. Daarom is IP69K-apparatuur zo populair.

2. IP69K-Producten Kunnen De Uitvaltijd Verminderen

IP69K-producten zijn zeer betrouwbaar onder zware omstandigheden, waardoor u er meer vertrouwen in heeft dat de productie 24/7 zonder onderbrekingen kan doorgaan.

Met IP69K-behuizingen kunnen fabrikanten de apparatuur van hun keuze gebruiken. Zo kan een IP69K productie monitor in RVS elk VESA-compatibel scherm van een bepaald formaat huisvesten. Gebruikers hebben eenvoudig toegang tot het scherm om het display te verwijderen, repareren en vervangen zonder op een gespecialiseerde technicus te hoeven wachten. Dit leidt tot snellere reparaties en maximale uptime.

3. IP69K-Producten Kunnen De Productiviteit Verhogen

Dankzij de IP69K-classificatie kunnen fabrikanten elektrische producten in ruwe omgevingen installeren. Dit zorgt ervoor dat apparatuur precies daar wordt gepositioneerd waar operators deze nodig hebben, waardoor de workflow wordt verbeterd en tijd wordt bespaard.

Dankzij roestvrijstalen computerbehuizingen kunnen werknemers bijvoorbeeld pc's rechtstreeks op de werkvloer gebruiken, waardoor tijd wordt bespaard. Op dezelfde manier bieden industriële IP69K monitor behuizingen fabrieken de mogelijkheid om KPI-schermen te installeren in gebieden waar apparatuur wordt gewassen. Deze displays verbeteren de communicatie op de fabrieksvloer en geven werknemers actuele statistieken om hen te helpen hun doelstellingen te bereiken.

Een Inleiding tot IP69K-Scherm Behuizingen

Een open Armagard IP69K productie monitor in RVS voor LCD/LED-schermen
Met IP69K tv-behuizingen kunnen fabrikanten KPI-schermen veilig installeren in sanitaire reinigingsruimtes.

De IP69K-classificatie wordt veel gebruikt voor roestvrijstalen behuizingen voor LCD/LED-schermen. Deze behuizingen hebben kenmerken die ze ideaal maken voor ruimtes waar apparatuur wordt gewassen:

 • Een volledig waterdicht system: Hygiënische afdichtingen, roestvrijstalen kabelwartels en IP69K-sloten garanderen een waterdichte eenheid. Hierdoor wordt de levensduur van het scherm gemaximaliseerd.
 • Klimaatcontroles: Interne ventilatoren en verwarmingen zorgen ervoor dat het scherm efficiënt en betrouwbaar blijft werken wanneer de omgevingstemperatuur varieert van -30°C tot 30°C.
 • Meerdere montage mogelijkheden: Monteer het scherm aan het plafond of de muur met behulp van platte of gekantelde muurbeugels om het op de beste locatie boven een productielijn te positioneren.
 • VESA-compatibiliteit: Fabrikanten kunnen ervoor kiezen om een VESA-monteerbaar scherm van vrijwel elke fabrikant te installeren.
 • Duurzaam venster: Het polycarbonaatvenster voorkomt besmetting in het onwaarschijnlijke geval van breuk, doordat het niet in kleine stukjes uiteenvalt.
 • Verwachte levensduur van 10 jaar: Dezelfde tv-behuizing kan meerdere schermen gedurende meerdere jaren beschermen, waardoor het een zeer concurrerende investering voor de lange termijn is.

Met waterdichte IP69K-scherm behuizingen kunnen fabrikanten KPI-schermen in elke ruwe omgeving installeren. Operators profiteren van een verbeterde workflow en de IP69K-classificatie helpt fabrieken te voldoen aan strenge sanitaire normen.

Conclusie - Wat is IP69K?

De IP69K-classificatie geeft fabrikanten het vertrouwen om elektrische apparatuur te installeren in ruimtes waar intensief wassen vereist is. Bedrijven profiteren van verbeterde hygiëne, hogere productiviteit en minder stilstand.

IP69K is de gouden standaard geworden voor apparatuur bescherming in de voedselverwerking, farmaceutische toepassingen en meer vanwege de superieure bescherming.

Neem contact op met Armagard om IP69K-behuizingen voor uw bedrijf te bespreken. Bel +31-76-808-0954 voor een vrijblijvend gesprek of vul een contactformulier in voor meer informatie.

1 www.fda.gov

Dit Bericht Is Geschreven Door Ben Telford

Ben Telford

Als hoofd content bij Armagard houdt Ben toezicht op de productie van artikelen, webteksten, gastblogs en meer. Het doel van Ben is om de expertise van Armagard op het gebied van digitale schermbeveiliging toegankelijk te maken voor klanten, zodat zij de juiste oplossingen kunnen kiezen.
Vind Ben op LinkedIn